Treceți la conținutul principal

Windows 10 - un Windows 7 cu interfata de KDE

Asa cum deja stim, Microsoft continua traditia de a oferi o versiune de Windows foarte buna dupa o versiune foarte proasta.
Aici nu vom discuta despre Windows 3 sau Windows95, fiind sisteme care ne aduc aminte de un laptop de 10kg cu capacitate de  calcul cat a unui telefon mobil ieftin de 50 de lei din ziua de azi... Asa ca vom trece la sistemele de operare care au fost folosite (unele inca mai sunt folosite si azi) de majoritatea operatorilor pc si al programatorilor.
Prima versiune de Sistem de Operare modern (la vremea lui era cel mai modern, poate de asta inca mai sunt institutii de invatamant si de contabilitate care inca il mai folosesc) a fost Windows 98.
Urmatoarea  versiune s-a vrut ceva revolutionar in ton cu trecerea in noul mileniu, de unde si denumirea: Millenium.

A fost un esec chiar de la lansarea oficiala, cand Bill Gates se uita ca prostul la clasicul ecran albastru. Foarte rapid a si disparut (cam in 2-3 luni) si a aparut primul SO Microsoft NTFS si anume Windows 2000.
Fiind primul SO inspirat din lumea so-urilor serverelor Linux dar cu functii de Windows98, a necesitat de-a lungul a 2 ani peste 4 service pack-uri importante, mai ales ca era destinat in special serverelor de date.

In 25 octombrie 2001 se lansa Sistemul de Operare ce va ramane cel mai longeviv! XP-ul!

Sa ne aducem aminte de WindowsXP (de care ne aducem aminte cu mult drag foarte multi dintre noi, unii chiar il mai utilizam) ca Windows5, o versiune ce a revolutionat complet Sistemele de Operare Desktop.

A aparut insa dezamagirea imensa adusa de "revolutionarul" Vista (de unde si zicala: "Ce windows ai? Vista? Hasta la Vista laptop fraiere!"). Acesta se dorea a fi o prima incercare de copiere a efectelor de desktop deja existente pe Linux KDE si Gnome.

Insa asa cum deja ne invatasem Microsoft si-a spalat rusinea cu Windows 7, pana de curand cel mai bun si fiabil sistem de operare produs de creierii programatorilor romani, indieni si rusi (ei fiind 90% din angajatii Microsoft).

Din nefericire, ca de obicei, incercand sa  creeze o struto-camila de Android cu Windows permutabila si pe tableta si pe telefon si pe PC, a aparut o noua dezamagire: Windows8.
Cand au dat cu ochii de el, de multe ori fiind deja instalat pe laptopuri, majoritatea utilizatorilor de Windows incercau (de multe ori in zadar) sa scape de el si sa revina la mult iubitul Windows7. Insa deoarece HP, Acer, Lenovo si multi alti producatori de hardware facusera intelegeri cu Microsoft, multi utilizatori erau blocati sa isi instaleze doar Windows8, lucru ce a doborat piata de Sisteme OEM cu 70%.
Nici un alt sistem de operare nu putea fi instalat pe unele laptopuri decat scarba de Windows8, multi fiind impacati cu situatia si chinuindu-se cu interfata enervanta a lui Windows8.

Dar, iata, a aparut pe piata de vanzare noul Windows 10 (unde a disparut Windows9???), care din primele review-uri (opinii) pare a fi un Windows7 imbunatatit considerabil si care are doar cateva elemente fine de la Windows8.

La pretul de 700-800 lei licenta cine il achizitioneaza primeste cadou si o versiune student de Office (adica esentialul: Word, Excel, PPT). Oferta nu se stie cat va mai fi valabila, insa avand in vedere modul de instalare al sistemului de operare (cumperi codul si un CD de instalare, descarci produsul cu CD-ul de instalare, care iti genereaza alt cod in functie de configuratia PC-ului, al mac-ului, etc.) se pare ca cei de la Microsoft au reusit oarecum sa stopeze piratarea produsului (sunt convins ca va fi piratat complet functional pana in Septembrie si o sa il vedeti pe torrente).

Momentan, cele mai bune sisteme de operare folosite de 99% din utilizatorii de PC sunt Windows7 (cam jumatate), Windows8 (o treime), WindowsXP(1/5), restul fiind utilizatori de Linux, in special Ubuntu.

Vom reveni cu noutati vis-a-vis de Windows10, care cu siguranta va primi un SP pana la Craciun!





















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Serviciul Relatii cu Clientii – legatura rapida cu un operator

Va prezentam mai jos principalii operatori de telefonie din Romania si modalitatea cea mai rapida de a intra in conversatie cu un operator uman call-center. Vodafone Pentru a evita sa stai cu orele prin meniurile de la Vodafone iata scurtatura pentru a intra rapid in legatura cu un reprezentant: Formeaza *222 iar apoi scurtatura 12101 Exista si numarul de telefon de la sediul Vodafone: 0372 02 22 22 .Lu - Vi 8:00 - 22:00 | Sa - Du 8:00 - 18:00 De mentionat ca cei de la Vodafone au si un serviciu express sau premium contra unei taxe de 0,39 euro, insa avand in vedere ca un apel dureaza minim 3 minute.... *555 – serviciul expres prin care clientii Vodafone pot contacta Departamentul de Relatii cu Clientii*555 este serviciul expres de Relatii cu Clientii pe care utilizatorii Vodafone persoane fizice il pot folosi pentru a intra in legatura directa cu un consultant Vodafone, in cel mai scurt timp, fara a mai trece prin meniul interactiv. Pentru clienti

Structura firului de par

Părul este o anexă a pielii, fiind compus din keratină – o proteină structurală rezistentă. Părul joacă un rol important în protejarea corpului, în special a scalpului, loc unde este cel mai dens. Părul este o trăsătură distinctivă a mamiferelor şi la oameni joacă un rol important în protecţia corpului de tra­umatisme, pierderea de căldură şi razele solare. STRUCTURA FIRULUI DE PĂR Părulare o structură complexă, alcătu­ită din fibre de keratină – keratină este o proteină structurală puternică ce se găseşte şi în unghii şi în stratul super­ficial al pielii. Fiecare fir de păr este alcătuit din trei straturi concentrice (circulare) de celule keratinizate (ce conţin keratină): medulara, corticala şi cuticula. Medulara (partea centrală) con­stă din celule mari ce conţin keratină moale, separate parţial de spaţii aeri­ene. Corticala, stratul mai consistent ce înconjoară medulara, constă din mai multe straturi de celule aplatizate, ce conţin keratină dură. STRATUL PROTECTO

Inventatorul Adi - Strungul electric handmade - 2020